Qərb Universiteti tələbəsi "Cüdo"üzrə Respublika Çempionatında III yeri qazandı

Əlizadə Cavidan "Ali Təhsil Müəssisələri tələbələrinin XII Respublika Universiadasının "Cüdo" üzrə respublika birinciliyində 73 kq çəki dərəcəsində III yeri qazanmışdır.

Qərb Universiteti tələbəsi Beynəlxalq yarışda II yeri qazandı!

Qərb Universiteti Siyasi elmlər və Beynəlxalq münasibətlər fakültəsinin Regionşünaslıq (Avropa) ixtisası üzrə təhsil alan 421/1 qrup tələbəsi Mustafayev İlkin Mehrəli oğlu, Azərbaycan "WUSHU SANDA» yığmasının tərkibində Gürcüstanın Tbilisi şəhərində keçirilən "CUP OF GEORGIA" Beynəlxalq yarışında 2ci yerə layiq görülüb.

Qərb Universitetinin İdman Klubu birinci yeri qazandı!

20-21 sentyabr 2014-cü il tarixlərində "ClimBaku" İdman Dırmanması Mərkəzində keçirilən idman dırmanması üzrə Açıq Respublika Çempionatı uğurla başa çatdı. Qərb Universitetinin İdman Klubu Kişi atletlərin boulderinq üzrə final mərhələsində tutduğu birinci yerlə yanaşı Qadın atletlərin sürət və boulderinq üzrə final mərhələsində 2 və 3 cü yerləridə qazanmışdır.

Qərb Universitetinin tələbəsi Gürcüstanda 1-ci oldu!

11-12 dekabr 2010-cu il tarixində Qərb Universitetinin Siyasi elmlər fakültəsinin politologiya ixtisası üzrə 1- ci kurs tələbəsi Vüsal Məmmədov Gürcüstanın paytaxtı Tbilisidə keçirilən taekvando üzrə "Martial Art" çempionatında 1-ci yeri tutub.

And dağlarına ilk Azərbaycan elmi-idman ekspedisiyası!

Hava və Ekstremal İdman Növləri Federasiyasının prezidenti Hüseynqulu Bağırovun rəhbərlik etdiyi And dağlarına (Argentina)ilk Azərbaycan elmi-idman ekspedisiyası qarşıya qoyulmuş bütün tapşırıqları müvəffəqiyyətlə yerinə yetirərək ekspedisiyanı başa vurmuşdur.

IX Respublika Universiadasında Basketbol (kişilər) üzrə III yer!

Qərb Universiteti komandası, ali təhsil məktəblərinin tələbələri arasında keçirilən IX Respublika Universiadasında Basketbol (kişilər) üzrə III yer tutduğuna görə, "Gənclik Tələbə İdman Cəmiyyətinin" Azərbaycan Respublika şurası tərəfindən diplomla təltif olunmuşdur.

Birinci Azərbaycan Afrika ekspedisiyası

10 avqust 2009-cu il tarixində Qərb Universitetinin təsisçisi, Azərbaycan Hava və Ekstremal İdman Növləri Federasiyasının Prezidenti, professor Hüseyn Bağırovun başçılıq etdiyi I Azərbaycan Afrika ekspedisiyası Tanzaniyanın Aruşa şəhərindən Kilimancaro dağının Uhuru zirvəsinə istiqamət götürmüşdür.

Elmi, siyasi, idman və rəmzi əhəmiyyət daşıyan ilk "Azərbaycan-Antarktida" ekspedisiyası uğurla başa çatdı!

2008-ci il 24 dekabr tarixində Bakıdan yola düşən professor Hüseyn Bağırovun başçılıq etdiyi "Azərbaycan-Antarktida" ekspedisiya qrupu bölgədə müşahidə olunan güclü tufan və həddindən artıq şiddətli, şaxtalı hava şəraitinə baxmayaraq 2009-cu il yanvar ayının 26-da Cənub qütbünə çatmağa müvəffəq oldu.

İlk Azərbaycan Antarktida ekspedisiyası!

2008-ci il 24 dekabr tarixində Bakıdan yola düşən professor H.Bağırovun başçılıq etdiyi "Azərbaycan-Antarktida" ekspedisiya qrupu 30 dekabr tarixdən Çilinin Punta Arenas şəhərindən Antarktidadakı Patriot-Hills stansiyasına doğru istiqamət götürmüşdür.

İlk "Azərbaycan-Antarktida" ekspedisiya qrupunun Cənub qütbünə yürüşü davam edir

Professor Hüseyn Bağırovun başçılıq etdiyi "Azərbaycan-Antarktida" ekspedisiya qrupu Antarktidanın ən yüksək nöqtəsi olan Vinson dağının zirvəsinə qalxdıqdan sonra Cənub qütbünə doğru irəliləməkdə davam edir. Ekspedisiya qrupunun "İridium" peyk sistemi vasitəsi ilə verdiyi məlumata görə, Cənub qütbünə olan 115 km-lik məsafənin təxminən 60 km-i qalıb.