"Xocalı soyqırımı əsrin faciəsi" adlı tədbir və sərgi keçirilmişdir

26 fevral 2014-cü il saat 11:00-da Qərb Universitetinin "Siyasi elmlər" və "Dizayn" fakültəsinin tələbələrinin Xocalı soyqırımı qurbanlarının əziz xatirəsinə həsr olunmuş "Xocalı soyqırımı əsrin faciəsi" adlı tədbir və sərgi keçirilmişdir. Tədbirdə AMEA A.A.Bakıxanov adına Tarix İnstitutunun əməkdaşları, Qərb Universitetinin "Dizayn" və "Siyasi elmlər" fakültəsinin professor-müəllim heyəti və tələbələrı iştirak etmişdir.

Bakı Kulturoloji Seminarı keçirildi

15 mart, 2014-cü il saat 11:00-da Qərb Universitetində "Simurq" Azərbaycan Mədəniyyət Assosiasiyası və Azərbaycan Kulturoloqlar Cəmiyyəti ilə birlikdə təşkil olunan "Elm, humanizm və multikulturalizm Azərbaycan və dünya mədəniyyətində" mövzusunda Bakı Kulturoloji Seminarı keçirildi.

Qərb Universitetində Tur Heyerdalın 100 illiyinə həsr olunmuş silsilə tədbirlərə start verilmişdir

1914-cü il oktyabrın 6-da Norveçin Lavrik şəhərciyində Tur və Alison Lyunq Heyerdalların ailəsində dünya şöhrətli səyyah, antropoloq alim və yazıçı Tur Heyerdal dünyaya gəlmişdir. Məşhur alim dəfələrlə Azərbaycanda olmuşdur. T.Heyerdal təkcə cəsur dənizçi, alim və okeanoqraf kimi deyil, həm də bir sıra kitabların və cəsarətli ideyaların müəllifi kimi dünya tarixində iz qoymuşdur.

Gənclər gününə həsr olunmuş bayram balı

Şəhərimizin gözəl məkanlardan birinə çevrilən Dövlət Bayrağı Meydanındakı «Crystall-Hall»da Səbail rayon gənclərinin 2 Fevral – Gənclər gününə həsr olunmuş möhtəşəm bayram balı keçirilmişdir. Gənclər balına rayonun istehsalatda, elm, mədəniyyət sahəsi və təhsildə, ictimai, elmi-pedaqoji fəaliyyətdə, biznes və idman sahəsində fərqlənən qabaqcıl gəncləri, rayon ictimaiyyətinin nümayəndələrini, çoxsaylı qonaqlar dəvət olunmuşdur.

"Qloballaşan dünya və Azərbaycan: dəyişən dövrün dəyişən gender rolları" mövzusunda konfransı

Qərb Universitetində ümummilli lider Heydər Əliyevin anadan olmasının 91-ci ildönümünə həsr olunmuş silsilə tədbirlər davam edir. "Qloballaşan dünya və Azərbaycan: dəyişən dövrün dəyişən gender rolları" mövzusunda respublika elmi konfransını giriş sözü ilə Qərb Universitetinin rektoru, dosent Zenfira Məmmədova açıb.

Qərb Universitetində 20 yanvar faciəsinə həsr olunmuş tədbir keçirildi

18 yanvar 2014-cü ildə Qərb Universitetində "Magistratura və doktorantura" şöbəsinin və "Dizayn" kafedrasının təşəbbüsü ilə 20 yanvar faciəsinə həsr olunmuş tədbir keçirilmişdir. Tədbirin keçirilməsində əsas məqsəd 20 yanvar şəhidlərini yad etmək, bu faciənin Azərbaycanın suverenliyi, istiqlaliyyəti və ərazi bütövlüyü uğrunda mübarizənin rəmzi kimi gənclərimizə örnək göstərməkdir.

Konfrans: "Nüvə İdarəedilməsi: nüvə silahının yayılmaması perspektivləri"

Qərb universitetinin müəllimləri Şəbnəm Nuriyeva və Günel Orudcova 8 -15 yanvar 2014-cü il tarixində, Andalo (Trento) İtaliyada keçiriləcək konfransda iştirak edəcəklər.

Qərb Universitetinin "Politologiya və beynəlxalq münasibətlər" kafedrasının müəlliməsi Ş.Nuriyeva cari ilin noyabr ayında "TMC College`in" dəvəti ilə Malasiyanın Kuala-Lumpur şəhərində yerləşən Universitetlərdə görüşlər keçirilmişdir.

Ümummilli lider Heydər Əliyevin xatirəsinə həsr olunmuş anım mərasimi

Azərbaycan Milli Elmlər Akademiyasının Tarix İnstitutu və Qərb Universitetinin "Doktorantura və magistratura" şöbəsinin birgə əməkdaşlığı ilə tələbə və müəllim-professor kollektivinin də iştirakı ilə Ümummilli Lider Heydər Əliyevin vəfatının 10-cu ildönümü ilə bağlı tədbir keçirilib.

Qonağımız Fələstin dövlətinin Azərbandakı səfiri cənab Nasser Abdel Kareem oldu

Qərb Universitetinin 19 dekabr 2013-cü il tarixində saat 11:00-da "Səfir saatı" proqramı çərçivəsindəki növbəti qonağı Fələstin dövlətinin Azərbaycandakı səfiri cənab Nasser Abdel Kareem oldu.