Qərb Universiteti Karyera Həftəsində iştirak edəcək

Qərb Universitetin tələbələri və müəllimləri 30 aprel – 4 may tarixində 13:00-16:00 radələrində Hilton-Bakı Otelində keçiriləcək və otel və turizm işinə həsr olunacaq Karyera Həftəsində iştirak edəcəklər.

Azərbaycan təsviri incəsənəti" seminarı

Aprelin 4-də Qərb Universitetində bu ali təhsil müəssisəsinin, "Simurq" Azərbaycan Mədəniyyət Assosiasiyası və Azərbaycan Kulturoloqlar Cəmiyyətinin birgə təşkilatçılığı ilə "Azərbaycan təsviri incəsənəti" mövzusunda kulturoloji seminar keçirilmişdir.

Respublika kulturoloji seminarı

Qərb Universitetində Azərbaycan Mədəniyyət Assosiasiyası və Azərbaycan Kulturoloqlar Cəmiyyətinin təşkilatçılığı ilə "Qədim Azərbaycan mədəniyyəti tarixi" mövzusunda respublika seminarı keçirilib. Azərbaycan Kulturoloqlar Cəmiyyətinin sədri professor Fuad Məmmədov tarixə qısa ekskurs edib. O bildirilib ki, xalqımızın çox qədim tarixi var və Amerika tarixçisi Kramer "Tarix Şumerdən başlayır" kitabında dünya mədəniyyətinin də buradan başlandığını deyib.

Azərbaycanlıların soyqırımının 94-cü il dönümünə həsr olunmuş tədbir

İştirakçılar- siyasi elmlər fakültəsinin professor- müəllim və tələbə heyəti. Çıxış edənlər- Qərb Universitetinin müəllimi f.e.d. Budaqova Sahibə. Şahverdiyev Akif. Çıxış edən - AMEA-nın Tarix İnstitutunun professoru,t.e.d. Hacıyev Qasım. 31 Mart soyqırımına həsr olunmuş video çarx nümayiş olundu.

Xeyriyyə yarmarkası

Qərb Universitetində 15-16 mart 2012-ci il tarixində "Qərb dilləri" fakültəsinin tələbə və müəllim heyyəti xeyriyyə məqsədi ilə "Xeyriyyə yarmarkası" keçirilmişdir. Bu cür xeyriyyə aksiyaları hər il Ümummilli liderimiz Heydər Əliyevin ildönümü münasibəti ilə təşkil olunur. Çünki ümummilli liderimiz Heydər Əliyev ömrü boyu ata-ana himayəsindən məhrum olmuş uşaqların qayğısına qalıb, onların tərbiyəsində mühüm rol oynayıb.

YAP Gənclər Birliyinin keçirdiyi

YAP Gənclər Birliyinin keçirdiyi "Qış məktəbi" layihəsi

Yeni Azərbaycan Partiyası Gənclər Birliyinin həyata keçirdiyi "Qış məktəbi"nin iştirakçısı olan gənclər layihə çərçivəsinda Qəbələ və Oğuz rayonlarında yerləşən Heydər Əliyev mərkəzlərində olublar. Mərkəzdə gəncləri Azərbaycan xalqının Ümummilli lideri Heydər Əliyevin zəngin həyat fəaliyyətini əks etdirən fotoşəkillərlə tanış ediblər. Ulu öndərin fəaliyyətinin ayrı-ayrı dövrlərinə aid fotolar gənclərin böyük marağına səbəb olub.

Heydər Əliyevin vəfatının 8 illik il dönümü

Ümummilli lider Heydər Əliyevin vəfatının 8 illik il dönümünü Qərb Universitetinin təşəbbüsü ilə keçirildi! Tədbir Qərb Universitetinin akt zalında professor – müəllim və tələbə heyəti ilə birgə keçirildi. Tədbirdən sonra professor –müəllim və tələbə heyəti Fəxri Xiyabana Ulu öndəri ziyarətə getdilər.

Qərb Universiteti təhsil müəssisələri arasında ən yüksək göstərici ilə akkreditasiyadan keçdi

Qərb Universitetinin fəaliyyəti 20 il ərzində dəfələrlə müxtəlif yerli və beynəlxalq qurumlar tərəfindən qiymətləndirilmiş və təhsil sahəsində əldə etdiyi nailiyyətlərə görə mükafatlandırılmışdır. 2011-ci ildə Qərb Universiteti növbəti dəfə Azərbaycan Respublikası Təhsil Nazirliyi tərəfindən attestasiya və akkreditasiyadan müvəffəqiyyətlə keçərək ən müasir tələblərə cavab verən, yüksək səviyyəli, peşəkar kadrlar yetişdirən bir təhsil müəssisəsi olduğunu bir daha sübut etdi.

Tur Heyerdal və Azərbaycan konfransı

Məşur alim,tətqiqatçı,yazıçı və antrapoloq kimi uzun bir peşə yolu keçmiş Tur Heyerdal iyirminci əsrdə yaşamış bəlkədə ən məşur norveçlidir.Heyerdal bir neçə dəfə Azərbaycana gəlmiş və həyatının son illərini Qafqaz və Skandinaviya arasında qədim əlaqələrə yönəldilmiş layihələr üzərində işə həsr etmişdir.

Müstəqilliyinin bərpasının 20 illiyinə həsr olunmuş elmi-praktiki seminar

18 Otyabr 2011-ci il tarixində Qərb Universitetində Azərbaycan Respublikasının Müstəqilliyinin bərpasının 20 illiyinə həsr olunmuş elmi-praktiki seminar keçirildi.11-00-da ilk olaraq Qərb Universitetinin rektoru dos.Zenfira Məmmədovanın giriş sözü ilə elmi-praktiki seminar akt zalında həyata keçdi.