Zenfira Məmmədova: "Qərb Universitetinin yeganə məqsədi yüksək səviyyəli və hazırlıqlı mütəxəssislər yetişdirməkdir"

Yaxşı təhsil parlaq gələcəyin təminatıdır. Hansısa ölkənin vətəndaşları nə qədər təhsilli, savadlı olarsa, orada inkişaf, rifah səviyyəsi də bir o qədər yüksək olur. Bundan başqa təhsilli, savadlı insanlar cəmiyyətin aparıcı qüvvələri kimi həmişə hörmətlə qarşılanır. Ancaq təhsil asanlıqla əldə olunan bir nemət deyil. Bunun üçün davamlı şəkildə oxumalı, zəhmət çəkməlisən.

Qərb Universitetində yeni dərs ili başlandı (2014)

15 Sentyabr Qərb Universitetində tələbə adını qazanmış gənclərlə görüş keçirildi. Görüşdə Qərb Universitetinin aparıcı mütəxəssisləri, professor-müəllim heyyəti, I-kurs tələbələr və onların valideyinləri iştirak etdilər.

Sekspir yubileyində fəal iştirak etdiyi üçün Britaniya Şurasından 49 sertifikat

Aprelin 23-də ingilis dramaturqu və şairi Uilyam Şekspirin anadan olmasının 450 illiyi tamam olmuşdur. Həmin gün Böyük Britaniyanın Azərbaycan Respublikasındakı səfiri cənab İrfan Siddik dahi ədibə həsr olunmuş yubiley tədbirlərini açmışdır.

ABŞ və Avropanın nüfuzlu alimləri Qərb Universitetində

Azərbaycanın təhsil sistemində ABŞ və Avropanın nüfuzlu universitetləri ilə ikitərəfli və beynəlxalq konsorsiumlar çərçivəsində çoxtərəfli əlaqələri sistemli şəkildə qurmaqda öncül olmuş Qərb Universiteti bu ənənələrini indi də davam etdirməkdədir. Qərb Universiteti bir etibarlı və məsuliyyətli tərəfdaş kimi birgə əməkdaşlığa, istər ikitərəfli, istərsə də çoxtərəfli layihələr çərçivəsindəki öhdəliklərinə xüsusi həssaslıqla yanaşır, vəzifələrini böyük uğurla həyata keçirir.

"İnsan hüquqları və gender bərabərliyi" mövzusunda görüş

14 aprel 2011-ci il tarixində Qərb Universitetində Birləşmiş Millətlər Təşkilatının İctimai İnformasiya Departamentinin Azərbaycandakı Nümayəndəsi Envera Selimoviçin iştirakı ilə "İnsan hüquqları və gender bərabərliyi" mövzusunda tələbə və müəllimlərlə görüş olmuşdur.

Soyqırımı gününə həsr olunmuş tədbir keçirildi

31 mart soyqırımı insanlıq əleyhinə yönəlmiş qəddar cinayətdir. Hər il mart ayının 31-i respublikamızda azərbaycanlıların soyqırımı günü kimi qeyd olunur, erməni ideoloqlarının dövlət səviyyəsində dəstəklədikləri soyqırımı və terror siyasətinin günahsız qurbanlarının xatirəsi dərin ehtiramla yad edilir.

"Xocalı soyqırımı əsrin faciəsi" adlı tədbir və sərgi keçirilmişdir

26 fevral 2014-cü il saat 11:00-da Qərb Universitetinin "Siyasi elmlər" və "Dizayn" fakültəsinin tələbələrinin Xocalı soyqırımı qurbanlarının əziz xatirəsinə həsr olunmuş "Xocalı soyqırımı əsrin faciəsi" adlı tədbir və sərgi keçirilmişdir. Tədbirdə AMEA A.A.Bakıxanov adına Tarix İnstitutunun əməkdaşları, Qərb Universitetinin "Dizayn" və "Siyasi elmlər" fakültəsinin professor-müəllim heyəti və tələbələrı iştirak etmişdir.

Qərb Universitetində Tur Heyerdalın 100 illiyinə həsr olunmuş silsilə tədbirlərə start verilmişdir

1914-cü il oktyabrın 6-da Norveçin Lavrik şəhərciyində Tur və Alison Lyunq Heyerdalların ailəsində dünya şöhrətli səyyah, antropoloq alim və yazıçı Tur Heyerdal dünyaya gəlmişdir. Məşhur alim dəfələrlə Azərbaycanda olmuşdur. T.Heyerdal təkcə cəsur dənizçi, alim və okeanoqraf kimi deyil, həm də bir sıra kitabların və cəsarətli ideyaların müəllifi kimi dünya tarixində iz qoymuşdur.

Gənclər gününə həsr olunmuş bayram balı

Şəhərimizin gözəl məkanlardan birinə çevrilən Dövlət Bayrağı Meydanındakı «Crystall-Hall»da Səbail rayon gənclərinin 2 Fevral – Gənclər gününə həsr olunmuş möhtəşəm bayram balı keçirilmişdir. Gənclər balına rayonun istehsalatda, elm, mədəniyyət sahəsi və təhsildə, ictimai, elmi-pedaqoji fəaliyyətdə, biznes və idman sahəsində fərqlənən qabaqcıl gəncləri, rayon ictimaiyyətinin nümayəndələrini, çoxsaylı qonaqlar dəvət olunmuşdur.

Qərb Universitetində 20 yanvar faciəsinə həsr olunmuş tədbir keçirildi

18 yanvar 2014-cü ildə Qərb Universitetində "Magistratura və doktorantura" şöbəsinin və "Dizayn" kafedrasının təşəbbüsü ilə 20 yanvar faciəsinə həsr olunmuş tədbir keçirilmişdir. Tədbirin keçirilməsində əsas məqsəd 20 yanvar şəhidlərini yad etmək, bu faciənin Azərbaycanın suverenliyi, istiqlaliyyəti və ərazi bütövlüyü uğrunda mübarizənin rəmzi kimi gənclərimizə örnək göstərməkdir.