Qərb Universitetində 9 may Qələbə gününə həsr olunmuş tədbir keçirilmişdir

7 may 2015-ci il tarixində Qərb Universitetində 9 may Qələbə gününə həsr olunmuş "II Dünya müharibəsində Faşızm üzərində Qələbədə Azərbaycanın yeri və rolu" mövzusunda tədbir keçrilmişdir.

5 may 2015-ci il tarixində Qərb Universitetində Ümumilli lider H.Əliyevin anadan olmasının 92-ci ildönümünə həsr olunmuş XX ənənəvi Tələbə elmi-praktiki konfransı keçirilmişdir.

Qərb Universitetində "Heydər Əliyev və Dil" mövzusunda Respublika elmi konfransı keçirildi

30 aprel 2015-ci il tarixində Qərb Universitetində Azərbaycan Pedeqoji Universiteti ilə birlikdə Ümummilli Lider Heydər Əliyevin 92-ci ildönümünə həsr edilmiş konfrans keçrilmişdir. Konfrans fəxri xiyabanda ulu öndər H.Əliyevin məzarının ziyarəti ilə başlanmışdır.

"İngilisdilli ədəbiyyatda 2015-ci il yubileyləri" mövzusunda beynəlxalq konfrans

2015-ci il Britaniya və Amerika ədəbiyyatında yubileylərlə zəngindir. Məsələn, Redyard Kiplinq-150, Ceyn Ostin-240, Mark Tven-180 və sair. Bununla əlaqədar olaraq Qərb Universitetində 27 aprel 2015-ci il tarixdə "İngilis dilli ədəbiyyatda 2015-ci il yubileyləri" adlı beynəlxalq konfrans keçirildi.

YAP Səbail rayon təşkilatı gənclər birliyinin IV hesabat-seçki konfransı keçirilib

15 Aprel tarixində Qərb Universiteti Tələbə Gənclər Təşkilatının səlahiyyətli sədri Ramiz Allahverdiyev başda olmaqla, Universitetimizin bir sıra aktiv tələbələri Yeni Azərbaycan Partiyası Səbail rayon təşkilatı gənclər birliyinin IV hesabat-seçki konfransında iştirak etmişdilər.

Qərb Universitetində 31 Mart soyqırımının il dönümünə həsr olunmuş elmi seminar keçirildi

Mart soyqırımı və ya Mart hadisələri — 1918-ci ilin 30 mart və 3 aprel tarixləri arasında Bakı şəhərində və Bakı quberniyasının müxtəlif bölgələrində, eləcə də Şamaxı, Quba, Xaçmaz, Lənkəran, Hacıqabul, Səlyan, Zəngəzur, Qarabağ, Naxçıvan və digər ərazilərdə Bakı Soveti və daşnak erməni silahlı dəstələrinin azərbaycanlılara qarşı törətdikləri qırğın.

Xocalı faciəsinin iyirmi üçüncü il dönümü

Bu gün Qərb Universitetində xalqımızın qan yaddaşına əbədi həkk olunmuş 26 fevral Xocalı faciəsinin iyirmi üçüncü il dönümü ilə əlaqədar Universitetin tələbə və professor-müəllim heyətinin Qarabağ müharibəsi veteranı, kəşfiyyatçı, bayraq ordeni ilə təltif olunmuş Milli Qəhraman İbad Hüseynovla görüş keçirildi.

Beynəlxalq əməkdaşlıq uğurla davam etdirilir

3 fevral 2015-ci il tarixində Bakıda, Qərb Universiteti ilə Beynəlxalq Dağçılıq Federasiyası (UIAA) arasında Beynəlxalq Federasiyanın tərkibində fəaliyyət göstərən Dağların Mühafizəsi Komissiyasının "Dağların Mühafizəsi Mükafatı" ("Mountain Protection Award") proqramı çərçivəsində əməkdaşlıq və dəstək müqaviləsi imzalanmışdır.

Qərb Universiteti 20 Yanvar Şəhidlərinin ruhunu yad etdi

19 yanvar 2015-ci il tarixində Qərb Universitetinin konfrans zalında 20 yanvar hadisələrinin 25 illiyinə həsr olunmuş anım tədbiri və dizayn fakultəsinin tələbələri tərəfindən hazırlanmış rəsm əsərlərinin sərgisi keçirilmişdir.

"Beynəlxalq kristalloqrafiya ili" ilə əlaqədar Respublika elmi konfransı

2014-cü il dekabrın 25-də Qərb Universitetində YUNESKO tərəfindən elan edilmiş "Beynəlxalq kristalloqrafiya ili" ilə əlaqədar "İncəsənət və elm: məqsədlərin vahidliyi və onlarda dünyanın müxtəlifliyinin ifadəsi" adlı Respublika elmi konfransı keçirildi.