Norveç və Azərbaycan - H.Əliyev və Tur Heyerdal mövzusunda konfrans

XX əsrin sonu və XXI əsrin əvvəllərində Azərbaycan xalqının və dövlətinin əldə etdiyi bütün nailiyyətlər görkəmli ictimai-siyasi xadim, dahi şəxsiyyət H.Əliyevin adı ilə bağlıdır. Məhz buna görə ulu öndər bəşər tarixində əbədi yaşayacaqdır. Bu günlərdə bütün Azərbaycan xalqı kimi Qərb Universiteti də xalqının, dövlətinin, yaşadığı dövrün dünya tarixində əvəzsiz xidmətləri olan H.Əliyevin 91 illik yubileyini müxtəlif tədbirlər qeyd edərək, ona olan dərin hörmət və ehtiramını, sevgi və məhəbbətini bildirir.

"Milli inkişafın yeni mərhələsinə doğru" mövzusunda Respublika elmi konfransı

XIX Tələbə Elmi Konfransı

Əsası ulu öndər Heydər Əliyev tərəfindən qoyulan gənclər siyasəti hal-hazırda daha uğurlu şəkildə davam etdirilir. Bu siyasətin düzgün həyata keçirilməsində ən əsas məsuliyyət isə təhsil müəssisələrinin üzərinə düşür. Hər il bir ənənəvi olaraq, Azərbaycan xalqı ulu öndər, görkəmli dövlət xadimi, ümummilli lider Heydər Əlirza oğlu Əliyevin anadan olmasını qeyd edir.

Vilyam Şekspirin anadan olmasının 450 illiyinə həsr olunmuş tədbir

Tədbirin açılışı Qara Qarayevin "IV Henri" dramına yazdığı musiqi sədaları altında olmuşdur. Sonra Qərb Universitetinin tələbələrinin ifasında V. Şeksprin sonetləri və pyeslərindən fraqmentlər teatrlaşdırılmış şəkildə tamaşaçılara təqdim olunmuşdur. Tədbirdə Beynəlxalq Müsabiqələr laureatı Aleksandra Vdriya iştirak etmişdir.

"Azərbaycan: Gələcəyə baxış" mövzusunda ali təhsil konfransı

Aprelin 24-də Azərbaycan Əmək və Sosial Münasibətlər Akademiyasında (AƏSMA) ümummilli lider Heydər Əliyevin anadan olmasının 91 illiyinə həsr olunmuş "Azərbaycan: Gələcəyə baxış" mövzusunda ali təhsil müəssisələri tələbələrinin Respublika konfransı keçirilmişdir.

Qərb Universitetində Tur Heyerdalın 100 illiyinə həsr olunmuş silsilə tədbirlərə start verilmişdir

1914-cü il oktyabrın 6-da Norveçin Lavrik şəhərciyində Tur və Alison Lyunq Heyerdalların ailəsində dünya şöhrətli səyyah, antropoloq alim və yazıçı Tur Heyerdal dünyaya gəlmişdir. Məşhur alim dəfələrlə Azərbaycanda olmuşdur. T.Heyerdal təkcə cəsur dənizçi, alim və okeanoqraf kimi deyil, həm də bir sıra kitabların və cəsarətli ideyaların müəllifi kimi dünya tarixində iz qoymuşdur.

"Qloballaşan dünya və Azərbaycan: dəyişən dövrün dəyişən gender rolları" mövzusunda konfransı

Qərb Universitetində ümummilli lider Heydər Əliyevin anadan olmasının 91-ci ildönümünə həsr olunmuş silsilə tədbirlər davam edir. "Qloballaşan dünya və Azərbaycan: dəyişən dövrün dəyişən gender rolları" mövzusunda respublika elmi konfransını giriş sözü ilə Qərb Universitetinin rektoru, dosent Zenfira Məmmədova açıb.

Qərb Universitetində 20 yanvar faciəsinə həsr olunmuş tədbir keçirildi

18 yanvar 2014-cü ildə Qərb Universitetində "Magistratura və doktorantura" şöbəsinin və "Dizayn" kafedrasının təşəbbüsü ilə 20 yanvar faciəsinə həsr olunmuş tədbir keçirilmişdir. Tədbirin keçirilməsində əsas məqsəd 20 yanvar şəhidlərini yad etmək, bu faciənin Azərbaycanın suverenliyi, istiqlaliyyəti və ərazi bütövlüyü uğrunda mübarizənin rəmzi kimi gənclərimizə örnək göstərməkdir.

Konfrans: "Nüvə İdarəedilməsi: nüvə silahının yayılmaması perspektivləri"

Qərb universitetinin müəllimləri Şəbnəm Nuriyeva və Günel Orudcova 8 -15 yanvar 2014-cü il tarixində, Andalo (Trento) İtaliyada keçiriləcək konfransda iştirak edəcəklər.

Ümummilli lider Heydər Əliyevin xatirəsinə həsr olunmuş anım mərasimi

Azərbaycan Milli Elmlər Akademiyasının Tarix İnstitutu və Qərb Universitetinin "Doktorantura və magistratura" şöbəsinin birgə əməkdaşlığı ilə tələbə və müəllim-professor kollektivinin də iştirakı ilə Ümummilli Lider Heydər Əliyevin vəfatının 10-cu ildönümü ilə bağlı tədbir keçirilib.