Respublika kulturoloji seminarı

Qərb Universitetində Azərbaycan Mədəniyyət Assosiasiyası və Azərbaycan Kulturoloqlar Cəmiyyətinin təşkilatçılığı ilə "Qədim Azərbaycan mədəniyyəti tarixi" mövzusunda respublika seminarı keçirilib. Azərbaycan Kulturoloqlar Cəmiyyətinin sədri professor Fuad Məmmədov tarixə qısa ekskurs edib. O bildirilib ki, xalqımızın çox qədim tarixi var və Amerika tarixçisi Kramer "Tarix Şumerdən başlayır" kitabında dünya mədəniyyətinin də buradan başlandığını deyib.

Tur Heyerdal və Azərbaycan konfransı

Məşur alim,tətqiqatçı,yazıçı və antrapoloq kimi uzun bir peşə yolu keçmiş Tur Heyerdal iyirminci əsrdə yaşamış bəlkədə ən məşur norveçlidir.Heyerdal bir neçə dəfə Azərbaycana gəlmiş və həyatının son illərini Qafqaz və Skandinaviya arasında qədim əlaqələrə yönəldilmiş layihələr üzərində işə həsr etmişdir.

Müstəqilliyinin bərpasının 20 illiyinə həsr olunmuş elmi-praktiki seminar

18 Otyabr 2011-ci il tarixində Qərb Universitetində Azərbaycan Respublikasının Müstəqilliyinin bərpasının 20 illiyinə həsr olunmuş elmi-praktiki seminar keçirildi.11-00-da ilk olaraq Qərb Universitetinin rektoru dos.Zenfira Məmmədovanın giriş sözü ilə elmi-praktiki seminar akt zalında həyata keçdi.

Gənc tədqiqatçıların ümumrespublika elmi-praktiki konfransı

2-3 fevral 2011-ci ildə Qərb Universitetinin müəllim-tələbə heyəti Azərbaycan Universitetində "Gənclər günü"nə həsr olunmuş "Azərbaycan inkişaf etmiş cəmiyyətə doğru: reallıqlar, perspektivlər" mövzusunda gənc tədqiqatçıların ümumrespublika elmi-praktiki konfransında iştirak etmişlər.

Qərb Universitetində 20 yanvar faciəsi ilə bağlı seminar keçirildi

19 yanvar 2011-ci ildə Qərb Universitetində "Siyasi elmlər" fakültəsinin təşəbbüsü ilə 20 yanvar faciəsinə həsr olunmuş seminar keçirilmişdir. Seminarın keçirilməsində əsas məqsəd 20 yanvar şəhidlərini yad etmək, bu faciənin Azərbaycanın suverenliyi, istiqlaliyyəti və ərazi bütövlüyü uğrunda mübarizənin rəmzi kimi gənclərimizə örnək göstərməkdir.

Beynəlxalq elmi-praktiki konfrans!

12 noyabr 2010-cu ildə Qərb Universitetində "Gənclər ekoloji inkişaf uğrunda" beynəlxalq elmi-praktiki konfrans çərçivəsində "Ekoloji hüquq və idarəetmə" mövzusunda görüş keçirildi.

Heydər Əliyevin anadan olmasının 87-ci ildönümünə həsr olunmuş konfranslar

Qərb Universitetinin «Siyasi elmlər» fakültəsinin tələbəsi Tağıyev Kənan Söhrab oğlu 04 may 2010-cu il tarixdə Bakı Biznes Universitetində Ümummilli Lider Heydər Əliyevin anadan olmasının 87-ci ildönümünə həsr olunmuş «Azərbaycan Respublikasında ekologiyanın müasir iqtisadi vəziyyəti və yaxşılaşdırılmasının əsas istiqamətləri (iqtisadi məsələlər)» mövzusunda keçirilmiş konfransda fəal iştirak etmiş, sertifikat və diplomla təltif edilmişdir.

XV Tələbə Elmi Konfransı

Hər il bir ənənə olaraq, Azərbaycan xalqı özünün ləyaqətli oğlu görkəmli dövlət və ictimai xadim, ümummilli lider Heydər Əlirza oğlu Əliyevin anadan olmasını qeyd edir. Bu münasibətlə Azərbaycanın hər yerində müxtəlif yığıncaqlar, konfranslar, sərgilər və konsertlər keçirilir. 29 aprel 2010-cu il tarixində saat ll:00-da Qərb Universitetində keçən - XV Tələbə Elmi Konfransı Ümummilli lider Heydər Əliyevin 87-ci ildönümünə həsr olunub.

Dəyirmi masa

Hörmətli Prezidentimiz İlham Əliyev cənablarının 2010-cu ili "Ekologiya ili" elan etməsi ilə əlaqədar olaraq Qərb Universitetində bir sıra tədbirlərin keçirilməsi nəzərdə tutulmuşdur.

"Almanlar Azərbaycanda" beynəlxalq elmi-praktik konfrans

Almanların Azərbaycanda məskunlaşmasının 190 illiyinə həsr olunmuş "Almanlar Azərbaycanda" beynəlxalq elmi-praktik konfrans 6-7 aprel 2009-cu ildə Bakı Slavyan Universitetində, davamı isə 12 aprel 2009-cu ildə Göygöl rayonunda keçirilmişdir.