Qərb Universiteti İdman Klubunun Dırmanma üzrə komandasının təlim-məşq toplanışı davam edir . Qeyd edək ki, Qərb Universiteti İdman Klubunun Dırmanma üzrə komandası İdman dırmanması, Buzadırmanma və Təbii qaya dırmanması üzrə komanda və fərdi yarışlarda dəfələrlə ölkə çempionatının və ayrı-ayrı turnirlərin qalibi olub. Eyni zamanda komandamızın üzvləri Dırmanma üzrə Azərbaycan yığma komandasının heyətində beynəlxalq yarışlarda ölkəmizi uğurla təmsil edirlər.

Qərb Universitetində Tur Heyerdalın 101 illiyinə həsr olunmuş tədbir keçirilmişdir.

5 oktyabr 2015-ci il tarixində Qərb Universitetinin akt zalında Norveçli səyyah Tur Heyerdalın 101 illiyinə həsr olunmuş ""Odin-in izi ilə" Azərbaycandan Norveçə" adlı tədbir həyata keçirilmişdir.

Norveç nümayəndə heyəti "Tur Heyerdal" mərkəzində

2015-ci il 18 may tarixində Norveç nümayəndə heyəti Qərb Universitetindəki "Tur Heyerdal" kiçik sərgi mərkəzinə baxış keçirib.

Tur Heirdal 100 illik

Oktyabrın 6-da böyük Norveç tədqiqatçısı, səyyah, alim –antropoloq Tur Heyerdalın anadan olmasının 100 illiyi qeyd olundu. O, dəniz səyyahı, alim və okeanoqraf olmaqla yanaşı bir sıra cəsarətli ideyaların müəllifi kimi tarixə düşmüşdür.

Norveç və Azərbaycan - H.Əliyev və Tur Heyerdal mövzusunda konfrans

XX əsrin sonu və XXI əsrin əvvəllərində Azərbaycan xalqının və dövlətinin əldə etdiyi bütün nailiyyətlər görkəmli ictimai-siyasi xadim, dahi şəxsiyyət H.Əliyevin adı ilə bağlıdır. Məhz buna görə ulu öndər bəşər tarixində əbədi yaşayacaqdır. Bu günlərdə bütün Azərbaycan xalqı kimi Qərb Universiteti də xalqının, dövlətinin, yaşadığı dövrün dünya tarixində əvəzsiz xidmətləri olan H.Əliyevin 91 illik yubileyini müxtəlif tədbirlər qeyd edərək, ona olan dərin hörmət və ehtiramını, sevgi və məhəbbətini bildirir.

Qərb Universitetində Tur Heyerdalın 100 illiyinə həsr olunmuş silsilə tədbirlərə start verilmişdir

1914-cü il oktyabrın 6-da Norveçin Lavrik şəhərciyində Tur və Alison Lyunq Heyerdalların ailəsində dünya şöhrətli səyyah, antropoloq alim və yazıçı Tur Heyerdal dünyaya gəlmişdir. Məşhur alim dəfələrlə Azərbaycanda olmuşdur. T.Heyerdal təkcə cəsur dənizçi, alim və okeanoqraf kimi deyil, həm də bir sıra kitabların və cəsarətli ideyaların müəllifi kimi dünya tarixində iz qoymuşdur.

08 noyabr 2013-cü il tarixində saat 15:00-da "Azerbaijan İnternational" jurnalının redaktoru, tədqiqatçı Betti Bleyer Qərb Universitetində qonaq olmuşdur. O, dünya şöhrətli səyyah Tur Heyerdalla bağlı 50-dən çox kitab və video filmi Qərb Universitetinin kitabxanasına hədiyyə etmişdir.

Tur Heyerdal və Azərbaycan konfransı

Məşur alim,tətqiqatçı,yazıçı və antrapoloq kimi uzun bir peşə yolu keçmiş Tur Heyerdal iyirminci əsrdə yaşamış bəlkədə ən məşur norveçlidir.Heyerdal bir neçə dəfə Azərbaycana gəlmiş və həyatının son illərini Qafqaz və Skandinaviya arasında qədim əlaqələrə yönəldilmiş layihələr üzərində işə həsr etmişdir.